Pahalı Bir Restorandaymış Gibi Hissetmek İçin Evde Yapabileceğin 10 Lüks Yemek Tarifi
13 mins read

Pahalı Bir Restorandaymış Gibi Hissetmek İçin Evde Yapabileceğin 10 Lüks Yemek Tarifi

Biraz da farklı şeyler yiyelim diyenleri bu içeriğimize alalım! Pahalı bir restoranda yiyebileceğiniz yemekleri evde yapmak isteyenler burada mı? İşte birbirinden leziz tarifler ve detayları burada, yemek turu başlıyor!

1. Kuşkonmazlı Bıldırcın Butları

Hazırlanma Süresi: 4 dakika

Pişirme Süresi: 8 dakika

Pişirme Derecesi: 200°

Malzemeler:

  • 6 bıldırcın but

  • 200 gram kuşkonmaz

  • 1 çay kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı limon suyu

  • 1 tutam deniz tuzu

Yapılışı:

1. Kuşkonmazın sert kısımlarını kesin. 

2. Kuşkonmazla bıldırcın butlarına fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. 

3. Bıldırcın butlarını Philips Airfryer 7000 XXL sepetine ızgara aksesuarı ile yerleştirin. 8 dakika boyunca 200 derecede çalıştırın.

4. Bıldırcın butlarıyla kuşkonmazı, patates püresi yatağının üstüne koyun. Üzerine limon suyu ve deniz tuzu serpiştirin. Portakal süslemesiyle servis edin.

2. Deniz Ürünleri Tabağı

Hazırlanma Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 15 dakika

Pişirme Derecesi: 180°

Malzemeler:

  • 500 gram kalamar

  • 300 gram ıstakoz

  • 4 deniz tarağı

  • 240 gram karides

  • 100 ml zeytinyağı

  • Yarım çay kaşığı tuz

  • 6 tutam maydanoz

  • 2 diş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

1. Kalamar, ıstakoz, deniz tarağı ve karidesleri bir kaba aldıktan sonra zeytinyağı ve tuz ile tatlandırın.

2. Tüm deniz ürünlerini Philips Airfryer 7000 XXL’ın sepetine koyun ve 15 dakika boyunca 180 derecede çalıştırın.

3. Sos için maydanozu ince ince kıyın. Ardından sarımsakları da kıyın. 

4. Maydanoz, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. 

5. Pişen deniz ürünlerinin üzerine hazırladığınız sosu ekleyin ve servis edin.

3. Tropik Ananaslı Karides

Hazırlanma Süresi: 20 dakika

Pişirme Süresi: 15 dakika

Pişirme Derecesi: 180°

Malzemeler:

  • 2 kırmızı dolma biber

  • 2 yeşil dolma biber

  • 2 kabak

  • 2 ananas

  • 400 gram büyük soyulmuş karides

  • 70 ml misket limon suyu

  • Yarım çay kaşığı pul biber

  • 1 demet kişniş

  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ

  • Yarım çay kaşığı tuz

  • 1 tutam taze öğütülmüş biber

  • 200 gram uzun taneli siyah pirinç

Yapılışı:

1. Kabak ve biberleri 2×2 santimetrelik parçalar halinde kesin. 

2. Ananası ortadan ikiye bölün ve bıçak ile ananasının çekirdeğini çıkarın. Ardından da orta kısmını bir kaşık yardımıyla ananas kabuğunu dokunmayacak şekilde çıkarın. 

3. Çıkardığınız kısmı küp parçalara bölün. Kabuğunu ve suyunu saklayın. 

4. Maydanozları ince ince doğrayın ve marine sosunu hazırlamak için ananasın suyu ile birlikte limon suyu, pul biber, kişniş yaprakları, yağ, tuz ve karabiberi bir kapta birleştirin ve karıştırın.

5. Karidesleri, doğranmış sebze ve ananas parçaları ile birleştirin ve karıştırın. 

6. Marina sosunu kabın içerisindeki tüm malzemelerin üstüne dökün ve karıştırın. Ardından en az 20 dakika boyunca buzdolabında bekletin. 

7. Pirinci paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin. 

8. Karides, sebze ve ananas karışımını Philips Airfryer 7000 XXL sepetinin içine koyun ve 15 dakika boyunca 180 derecede çalıştırın.

9. Ayırdığınız ananas kabuğunu servis tabağı olarak kullanın ve karışımı ananas kabuğuna doldurun.  Pirinci garnitür olarak yanında servis edin.

4. Kuzu Suvlaki

Hazırlanma Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 12 dakika

Pişirme Derecesi: 200°

Malzemeler:

  • 250 gram kemiksiz kuzu but

  • Yarım çay kaşığı kurutulmuş kekikotu

  • 3 diş sarımsak 

  • 1 çay kaşığı sebze bilyon

  • 1 tutam kimyon

  • 1 tutam deniz tuzu 

  • 1 tutam taze öğütülmüş karabiber

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 yemek kaşığı limon suyu 

  • 1 kırmızı soğan 

  • 1 dolmalık biber

  • 150 gram kabak

Yapılışı:

1. Sarımsakları ezip, kekik, kimyon, sebze suyu, tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırın. 

2. Daha sonra bu karışımı etin üzerine dökün ve iyice karıştırarak etin marinasyonunu sağlayın. En az 4 saat boyunca buzdolabında dinlendirerek lezzetini iyice çıkarmasına izin verin.

3. Biberleri ve soğanları ince halkalar halinde kesin. Etin marinasyon sürecini tamamladıktan sonra, eti biber, soğan ve kabak dilimleriyle birlikte şişlere geçirin.

4. Hazırladığınız şişleri Philips Airfryer 7000 XXL cihazının sepetine yerleştirin ve 200 derecede 12 dakika boyunca pişirin. 

5. Servis yaparken yanında pide ve naneli yoğurt sunabilirsiniz. Bu yemek, lezzetli bir Chimichurri sosu ile tamamlayın.

5. Palamut Biftek

Hazırlanma Süresi: 5 dakika

Pişirme Süresi: 18 dakika

Pişirme Derecesi: 180°

Malzemeler:

  • 8 donmuş palamut biftek

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

  • Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Dondurulmuş palamut bifteklerini soğuk suyun altında durulayın ardından da kağıt havlu yardımıyla kurulayın. 

2. Palamutların üzerine zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin. 

3. Palamutları Philips Airfryer 7000 XXL sepetine koyun ve 18 dakika boyunca 180 derecede çalıştırın. 

4. Piştikten sonra üzerine zeytinyağı dökerek servis edin.

6. Patlıcan Şnitzel

Hazırlanma Süresi: 20 dakika

Pişirme Süresi: 15 dakika

Pişirme Derecesi: 180°

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke

  • Yarım çay kaşığı tuz

  • 3 ufak patlıcan 

  • 40 gram parmesan

  • 1 tutam muskat rendesi

  • 60 gram italyan lor peyniri

  • 150 gram mini pretzel

  • 50 gram galeta unu

  • 30 gram kalın öğütülmüş mısır unu

  • 50 gram beyaz susam tohumu 

  • 80 gram un 

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 

  • 3 yumurta

  • 1 yemek kaşığı soya sosu

  • 2 tutam biber

  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu

  • Yarım çay kaşığı paprika tozu

Yapılışı:

1. Tencerede suyu kaynatın ve içine balzamik sirkeyle tuzu ekleyin. Ardından patlıcanları ekleyip 1 dakika pişirin. 

2. Ocağı kapattıktan sonra patlıcanların tamamen suya batmazı için üzerine tabak koyun. 20 dakika sıcak suda kapağı kapalı şekilde dinlendirin. 

3. Rendelenmiş parmesanı muskatla karıştırıp dondurucuya koyun. Pretzelleri poşete koyup yarısı un kıvamına gelene kadar ezin. Derin olmayan bir tabakta pretzeller ile galeta unu, mısır irmiği ve beyaz susamı karıştırın. 

4. Başka bir tabakta un ile kabartma tozunu karıştırın. Geniş ve derin bir kapta yumurtaları çırpın. 

5. Patlıcanları çıkardıktan sonra soğuk suda durulayın ve soyun. Soyduğunuz patlıcanları kağıt havlu ile sarın ve suyunu alın. Ardından dinlenmesi için yeniden kağıt havluya sarın.

6. Yaprakların olduğu üst kısım dışında patlıcanın kalınlığı 1,5 cm olarak bırakın. Patlıcanları açın ve yapraklarının 2 cm aşağısından başlayarak oyun. Çekirdeklerini çıkartın ve içerisine ricotta peyniri ile parmesanı doldurun. 

7. Patlıcanları hafif soya sosu ile kaplayın ve tuz ekin. Ardından her tarafına eşit şekilde taze çekilmiş biber, sarımsak ve tatlı kırmızı biber ekleyin.

8. Patlıcanı un ve kabartma tozunun olduğu karışıma koyun. İki tarafını da karışımla bulayın. Ardından çırpılmış yumurtaya batırın. Son olarak pane içine hafifçe bastırın. Tekrar çırpılmış yumurta ve sonrasında pane tabağına getirin. 

9. Patlıcanların her iki tarafına da pişirme spreyi sürün. Sonrasında Philips Airfryer 7000 XXL sepetine koyun ve 15 dakika boyunca 180 derecede pişirin. Patlıcanları piştikten sonra 2 dakika dinlendirin. Sunumda mevsim salatası ile servis edin.

7. Kuşkonmazlı ve Keçi Peynirli Flammkuchen

Hazırlanma Süresi: 20 dakika

Pişirme Süresi: 18 dakika

Pişirme Derecesi: 170°

Malzemeler:

  • 260 gram Tarte flambee hamur 

  • 125 gram krem peynir 

  • 1 yumurta

  • 500 gram kuşkonmaz

  • 150 gram keçi peyniri

  • 15 gram ayçiçeği tohumu 

  • 10 gram ceviz

  • 2 tutam karabiber

  • 2 tutam deniz tuzu

  • 1 çay kaşığı keklikotu

Yapılışı:

1. Hamuru Philips Airfryer 7000 XXL seferine sığacak şekilde parçalar halinde kesin ve uçlarını katlayın. Hamurun orta kısmına krem peynir sürün. 

2. Küçük bir kasede yumurtayı çırpın ve yumurtayı hamurun kenarlarına ve krem peynirin üzerine fırça yardımıyla sürün. 

3. Kuşkonmazın sert uçlarını kesin ve yarım dilimler şeklinde doğrayın. Her hamurun üzerine 4-5 kuşkonmaz yerleştirin. 

4. Keçi peynirini filimler halinde kesin ve kuşkonmazların arasına yerleştirin. Hamurun üstüne ayçekirdeği ve kıyılmış cevizi serpiştirin. Üzerine biber, tuz ve keklikotunu serpin. 

5. Her Flammkuchen’i Philips Airfryer 7000 XXL sepetinde 18 dakika 170 derecede pişirin.

8. Kuşkonmazlı Somon Şiş

Hazırlanma Süresi: 20 dakika

Pişirme Süresi: 15 dakika

Pişirme Derecesi: 180°

Malzemeler:

  • 400 gram somon fileto

  • 1 kırmızı soğan

  • 160 gram tofu füme

  • 200 gram kuşkonmaz

  • 2 yemek kaşığı soya sosu

  • 1 çay kaşığı susam yağı

  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu 

  • Yarım çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber

  • 2 tutam kişniş

  • 1 kırmızı acı biber

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tutam tuz

Yapılışı:

1. Somon filetoların derisini alın ve aynı büyüklükte 12 eşit parçaya kesin. 

2. Soğanı 8 dilim halinde kesin. Tofuyu 8 dilim küp şeklinde kesin. Kuşkonmazın sert kısımlarını kesin. 

3. Soya sosu, susam yağı, sarımsak tozu ve karabiberi bir kapta karıştırın. Somon parçaları ile tofu küplerini karışımın içine ekleyin ve iyice karıştırın. 30 dakika karışımın içinde bekletin. 

4. Marine işleminin ardından hazır olan malzemeleri somon, soğan, tofu, kuşkonmaz sırası ile metal şişlere dizin. 

5. Şiş kebapları Philips Airfryer 7000 XXL sepetine yerleştirin ve 15 dakika boyunca 180 derecede pişirin.

6. Kişnişle kırmızı biberi ince şekilde kıyın ve bir kaseye koyun. Kaseye zeytinyağı ve tuz ekleyin. Fırında kızarttıktan sonra şişlerin üzerine biberli yağı gezdirin ve servis edin.

9. Mango ve Kavunlu Salsa Soslu Izgara Deniz Tarağı

Hazırlanma Süresi: 9 dakika

Pişirme Süresi: 10 dakika

Pişirme Derecesi: 200°

Malzemeler:

  • 15 gram maydanoz 

  • 2 yemek kaşığı limon suyu

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 1 tutam taze öğütülmüş karabiber

  • 1 tutam deniz tuzu

  • 100 gram salatalık

  • 150 gram mango

  • 200 gram kavun

  • 6 deniz tarağı

  • 25 gram roka

  • 5 gram suteresi

Yapılışı:

1. Maydanoz sosu için küçük bir kap içerisine maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, biber ve tuzu ekleyin. El blender’ı yardımıyla sos haline getirin. 

2. Salatalık, mango ve kavunu küp şeklinde kesin. Maydanoz sosunun yarısıyla bir kapta karıştırın. 

3. Philips Airfryer 7000 XXL ızgara tavasını 200 derecede 5 dakika ısıtın. Bu sırada deniz taraklarını kayıt havlu ile kurulayın ve zeytinyağını fırça yardımıyla üstlerine sürün. 

4. Deniz taraklarını Philips Airfryer 7000 XXL sepetine koyun ve 5 dakika boyunca 200 derecede pişirin. 

5. Roka, mango ve kavunlu salsa sosunu tabaklara paylaştırdıktan sonra üzerine ızgara deniz taraklarını ekleyin. Kalan diğer sosu da üzerine dökün ve tere ile son dokunuşu yapıp servis edin.

10. Fıstıklı Pirinç Salatası

Hazırlama süresi: 15 dakika 

Pişirme süresi: 8 dakika 

Pişirme derecesi: 180 C°

Malzemeler:

  • 300 gram havuç

  • 1 kırmızı dolma biber

  • 2 yemek kaşığı kanola yağı

  • 1 tutam tuz

  • 100 gram mango

  • 2 yemek kaşığı sirke

  • 2 yemek kaşığı sade yoğurt

  • 1 tutam tuz

  • 1 tutam karabiber

  • 150 gram pirinç

  • 2 klementine

  • 2 yemek kaşığı nane

  • 15 gram yer fıstığı

Yapılışı:

1. Pirinci paketteki tarife göre pişirin.

2. Havuçları soyun ve 1 cm’lik küp şeklinde kesin. Kırmızı dolmalık biberi de küp halinde doğrayın. Hazırladığınız biber ve havuçları kanola yağı ve tuz ile iyice karıştırın.

3. Hazırladığınız havuç ve kırmızı dolmalık biberi Philips Airfryer XXL’da pişirin.

4. Mangoyu soyup küp şeklinde doğrayın. Sonra bu mango parçalarını sirke, yoğurt, tuz ve karabiber ile birlikte el blender’ıyla püre haline getirin.

5. Haşlanmış pirinci bir kase içinde clementine dilimleri, kızarmış havuç ve kırmızı dolmalık biber küpleriyle karıştırın ve ardından mango sirkeli sosunu ekleyin.

6. Taze nane yaprakları ve kavrulmuş fıstıkları yemeğin üzerine serpiştirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir