Biraz da farklı şeyler yiyelim diyenleri bu içeriğimize alalım! Pahalı bir restoranda yiyebileceğiniz yemekleri evde yapmak isteyenler burada mı? İşte birbirinden leziz tarifler ve detayları burada, yemek turu başlıyor!
1. Kuşkonmazlı Bıldırcın Butları
Hazırlanma Süresi: 4 dakika
Pişirme Süresi: 8 dakika
Pişirme Derecesi: 200°
Malzemeler:
6 bıldırcın but
200 gram kuşkonmaz
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı limon suyu
1 tutam deniz tuzu
Yapılışı:
1. Kuşkonmazın sert kısımlarını kesin.
2. Kuşkonmazla bıldırcın butlarına fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.
3. Bıldırcın butlarını Philips Airfryer 7000 XXL sepetine ızgara aksesuarı ile yerleştirin. 8 dakika boyunca 200 derecede çalıştırın.
4. Bıldırcın butlarıyla kuşkonmazı, patates püresi yatağının üstüne koyun. Üzerine limon suyu ve deniz tuzu serpiştirin. Portakal süslemesiyle servis edin.
2. Deniz Ürünleri Tabağı
Hazırlanma Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Pişirme Derecesi: 180°
Malzemeler:
Yapılışı:
1. Kalamar, ıstakoz, deniz tarağı ve karidesleri bir kaba aldıktan sonra zeytinyağı ve tuz ile tatlandırın.
2. Tüm deniz ürünlerini Philips Airfryer 7000 XXL’ın sepetine koyun ve 15 dakika boyunca 180 derecede çalıştırın.
3. Sos için maydanozu ince ince kıyın. Ardından sarımsakları da kıyın.
4. Maydanoz, sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın.
5. Pişen deniz ürünlerinin üzerine hazırladığınız sosu ekleyin ve servis edin.
3. Tropik Ananaslı Karides
Hazırlanma Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Pişirme Derecesi: 180°
Malzemeler:
2 kırmızı dolma biber
2 yeşil dolma biber
2 kabak
2 ananas
400 gram büyük soyulmuş karides
70 ml misket limon suyu
Yarım çay kaşığı pul biber
1 demet kişniş
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
Yarım çay kaşığı tuz
1 tutam taze öğütülmüş biber
200 gram uzun taneli siyah pirinç
Yapılışı:
1. Kabak ve biberleri 2×2 santimetrelik parçalar halinde kesin.
2. Ananası ortadan ikiye bölün ve bıçak ile ananasının çekirdeğini çıkarın. Ardından da orta kısmını bir kaşık yardımıyla ananas kabuğunu dokunmayacak şekilde çıkarın.
3. Çıkardığınız kısmı küp parçalara bölün. Kabuğunu ve suyunu saklayın.
4. Maydanozları ince ince doğrayın ve marine sosunu hazırlamak için ananasın suyu ile birlikte limon suyu, pul biber, kişniş yaprakları, yağ, tuz ve karabiberi bir kapta birleştirin ve karıştırın.
5. Karidesleri, doğranmış sebze ve ananas parçaları ile birleştirin ve karıştırın.
6. Marina sosunu kabın içerisindeki tüm malzemelerin üstüne dökün ve karıştırın. Ardından en az 20 dakika boyunca buzdolabında bekletin.
7. Pirinci paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin.
8. Karides, sebze ve ananas karışımını Philips Airfryer 7000 XXL sepetinin içine koyun ve 15 dakika boyunca 180 derecede çalıştırın.
9. Ayırdığınız ananas kabuğunu servis tabağı olarak kullanın ve karışımı ananas kabuğuna doldurun. Pirinci garnitür olarak yanında servis edin.
4. Kuzu Suvlaki
Hazırlanma Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 12 dakika
Pişirme Derecesi: 200°
Malzemeler:
250 gram kemiksiz kuzu but
Yarım çay kaşığı kurutulmuş kekikotu
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı sebze bilyon
1 tutam kimyon
1 tutam deniz tuzu
1 tutam taze öğütülmüş karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 kırmızı soğan
1 dolmalık biber
150 gram kabak
Yapılışı:
1. Sarımsakları ezip, kekik, kimyon, sebze suyu, tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırın.
2. Daha sonra bu karışımı etin üzerine dökün ve iyice karıştırarak etin marinasyonunu sağlayın. En az 4 saat boyunca buzdolabında dinlendirerek lezzetini iyice çıkarmasına izin verin.
3. Biberleri ve soğanları ince halkalar halinde kesin. Etin marinasyon sürecini tamamladıktan sonra, eti biber, soğan ve kabak dilimleriyle birlikte şişlere geçirin.
4. Hazırladığınız şişleri Philips Airfryer 7000 XXL cihazının sepetine yerleştirin ve 200 derecede 12 dakika boyunca pişirin.
5. Servis yaparken yanında pide ve naneli yoğurt sunabilirsiniz. Bu yemek, lezzetli bir Chimichurri sosu ile tamamlayın.
5. Palamut Biftek
Hazırlanma Süresi: 5 dakika
Pişirme Süresi: 18 dakika
Pişirme Derecesi: 180°
Malzemeler:
8 donmuş palamut biftek
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Dondurulmuş palamut bifteklerini soğuk suyun altında durulayın ardından da kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
2. Palamutların üzerine zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin.
3. Palamutları Philips Airfryer 7000 XXL sepetine koyun ve 18 dakika boyunca 180 derecede çalıştırın.
4. Piştikten sonra üzerine zeytinyağı dökerek servis edin.
6. Patlıcan Şnitzel
Hazırlanma Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Pişirme Derecesi: 180°
Malzemeler:
1 yemek kaşığı balzamik sirke
Yarım çay kaşığı tuz
3 ufak patlıcan
40 gram parmesan
1 tutam muskat rendesi
60 gram italyan lor peyniri
150 gram mini pretzel
50 gram galeta unu
30 gram kalın öğütülmüş mısır unu
50 gram beyaz susam tohumu
80 gram un
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
1 yemek kaşığı soya sosu
2 tutam biber
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
Yarım çay kaşığı paprika tozu
Yapılışı:
1. Tencerede suyu kaynatın ve içine balzamik sirkeyle tuzu ekleyin. Ardından patlıcanları ekleyip 1 dakika pişirin.
2. Ocağı kapattıktan sonra patlıcanların tamamen suya batmazı için üzerine tabak koyun. 20 dakika sıcak suda kapağı kapalı şekilde dinlendirin.
3. Rendelenmiş parmesanı muskatla karıştırıp dondurucuya koyun. Pretzelleri poşete koyup yarısı un kıvamına gelene kadar ezin. Derin olmayan bir tabakta pretzeller ile galeta unu, mısır irmiği ve beyaz susamı karıştırın.
4. Başka bir tabakta un ile kabartma tozunu karıştırın. Geniş ve derin bir kapta yumurtaları çırpın.
5. Patlıcanları çıkardıktan sonra soğuk suda durulayın ve soyun. Soyduğunuz patlıcanları kağıt havlu ile sarın ve suyunu alın. Ardından dinlenmesi için yeniden kağıt havluya sarın.
6. Yaprakların olduğu üst kısım dışında patlıcanın kalınlığı 1,5 cm olarak bırakın. Patlıcanları açın ve yapraklarının 2 cm aşağısından başlayarak oyun. Çekirdeklerini çıkartın ve içerisine ricotta peyniri ile parmesanı doldurun.
7. Patlıcanları hafif soya sosu ile kaplayın ve tuz ekin. Ardından her tarafına eşit şekilde taze çekilmiş biber, sarımsak ve tatlı kırmızı biber ekleyin.
8. Patlıcanı un ve kabartma tozunun olduğu karışıma koyun. İki tarafını da karışımla bulayın. Ardından çırpılmış yumurtaya batırın. Son olarak pane içine hafifçe bastırın. Tekrar çırpılmış yumurta ve sonrasında pane tabağına getirin.
9. Patlıcanların her iki tarafına da pişirme spreyi sürün. Sonrasında Philips Airfryer 7000 XXL sepetine koyun ve 15 dakika boyunca 180 derecede pişirin. Patlıcanları piştikten sonra 2 dakika dinlendirin. Sunumda mevsim salatası ile servis edin.
7. Kuşkonmazlı ve Keçi Peynirli Flammkuchen
Hazırlanma Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 18 dakika
Pişirme Derecesi: 170°
Malzemeler:
Yapılışı:
1. Hamuru Philips Airfryer 7000 XXL seferine sığacak şekilde parçalar halinde kesin ve uçlarını katlayın. Hamurun orta kısmına krem peynir sürün.
2. Küçük bir kasede yumurtayı çırpın ve yumurtayı hamurun kenarlarına ve krem peynirin üzerine fırça yardımıyla sürün.
3. Kuşkonmazın sert uçlarını kesin ve yarım dilimler şeklinde doğrayın. Her hamurun üzerine 4-5 kuşkonmaz yerleştirin.
4. Keçi peynirini filimler halinde kesin ve kuşkonmazların arasına yerleştirin. Hamurun üstüne ayçekirdeği ve kıyılmış cevizi serpiştirin. Üzerine biber, tuz ve keklikotunu serpin.
5. Her Flammkuchen’i Philips Airfryer 7000 XXL sepetinde 18 dakika 170 derecede pişirin.
8. Kuşkonmazlı Somon Şiş
Hazırlanma Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Pişirme Derecesi: 180°
Malzemeler:
400 gram somon fileto
1 kırmızı soğan
160 gram tofu füme
200 gram kuşkonmaz
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam yağı
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
Yarım çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
2 tutam kişniş
1 kırmızı acı biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Yapılışı:
1. Somon filetoların derisini alın ve aynı büyüklükte 12 eşit parçaya kesin.
2. Soğanı 8 dilim halinde kesin. Tofuyu 8 dilim küp şeklinde kesin. Kuşkonmazın sert kısımlarını kesin.
3. Soya sosu, susam yağı, sarımsak tozu ve karabiberi bir kapta karıştırın. Somon parçaları ile tofu küplerini karışımın içine ekleyin ve iyice karıştırın. 30 dakika karışımın içinde bekletin.
4. Marine işleminin ardından hazır olan malzemeleri somon, soğan, tofu, kuşkonmaz sırası ile metal şişlere dizin.
5. Şiş kebapları Philips Airfryer 7000 XXL sepetine yerleştirin ve 15 dakika boyunca 180 derecede pişirin.
6. Kişnişle kırmızı biberi ince şekilde kıyın ve bir kaseye koyun. Kaseye zeytinyağı ve tuz ekleyin. Fırında kızarttıktan sonra şişlerin üzerine biberli yağı gezdirin ve servis edin.
9. Mango ve Kavunlu Salsa Soslu Izgara Deniz Tarağı
Hazırlanma Süresi: 9 dakika
Pişirme Süresi: 10 dakika
Pişirme Derecesi: 200°
Malzemeler:
Yapılışı:
1. Maydanoz sosu için küçük bir kap içerisine maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, biber ve tuzu ekleyin. El blender’ı yardımıyla sos haline getirin.
2. Salatalık, mango ve kavunu küp şeklinde kesin. Maydanoz sosunun yarısıyla bir kapta karıştırın.
3. Philips Airfryer 7000 XXL ızgara tavasını 200 derecede 5 dakika ısıtın. Bu sırada deniz taraklarını kayıt havlu ile kurulayın ve zeytinyağını fırça yardımıyla üstlerine sürün.
4. Deniz taraklarını Philips Airfryer 7000 XXL sepetine koyun ve 5 dakika boyunca 200 derecede pişirin.
5. Roka, mango ve kavunlu salsa sosunu tabaklara paylaştırdıktan sonra üzerine ızgara deniz taraklarını ekleyin. Kalan diğer sosu da üzerine dökün ve tere ile son dokunuşu yapıp servis edin.
10. Fıstıklı Pirinç Salatası
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 8 dakika
Pişirme derecesi: 180 C°
Malzemeler:
Yapılışı:
1. Pirinci paketteki tarife göre pişirin.
2. Havuçları soyun ve 1 cm’lik küp şeklinde kesin. Kırmızı dolmalık biberi de küp halinde doğrayın. Hazırladığınız biber ve havuçları kanola yağı ve tuz ile iyice karıştırın.
3. Hazırladığınız havuç ve kırmızı dolmalık biberi Philips Airfryer XXL’da pişirin.
4. Mangoyu soyup küp şeklinde doğrayın. Sonra bu mango parçalarını sirke, yoğurt, tuz ve karabiber ile birlikte el blender’ıyla püre haline getirin.
5. Haşlanmış pirinci bir kase içinde clementine dilimleri, kızarmış havuç ve kırmızı dolmalık biber küpleriyle karıştırın ve ardından mango sirkeli sosunu ekleyin.
6. Taze nane yaprakları ve kavrulmuş fıstıkları yemeğin üzerine serpiştirin.